Елзас- с дъх на вино

Елзас е френска област, намираща се на границата с Германия. Сгушена в подножието на Вогезите, тази местност удивлява с красотата си.
Преминавала е многократно във владение на една или друга държава.

Нейна столица е Страсбург - град с много история.  Елзас е с полуконтинентален климат, което ще рече студена зима, мека пролет, топло и понякога сухо лято. Това е мястото във Франция с най-ниското количество валежи – едва 400-500 мм годишно. След Първата световна война, Елзас е отнета от Германия  и върната на Франция.

 de.rendezvousenfrance.com


Поради дълги години на принадлежност към немската култура, всеки посетил това място би стигнал до извода, че това не типична френска местност. Архитектура, гастрономия, език всичко това е от Германия.  А това  което се долавя, като смесица и свръзка между двете държави е виното. Елзас е една от най-известните области на Франция за производство на вино, наред с Лоара, Шардоне и др.

 reiseradioshow.de

Произвеждат се сортове вина като; ризлинг, мускат, гевюрцтраминер, силванер, шасла и пино блан. Зад ниските заоблени хълмове, можете да откриете  Елзас, носещ в себе си дъх на ароматно вино, романтика, красива природа и неусетна забрава за място и време.

blog.gruppenreisen-frankreich.de





източници -  winefornormalpeople.com, divino.bg

Коментари