12 трогателни снимки на щастливи животни


 "За величието на една нация и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" Махатма Ганди

 Да спасиш живот, без да очакваш в замяна благодарност, да отделиш време и грижи за крехко създание, да знаеш че ти си единствения му шанс да оцелее, да му бъдеш другар!...Всичко това е безценно!



1. Тази малка катерица се  заклещва в канализационна шахта. Има късмет, че са я открили пожарникари с добри сърца, които вместо да я приспят, грабват инструменти и близо един час разширяват дупката, в която тя си е напъхала главата. Тялото и се подуло и е нямало друг начин да бъде измъкната.



2. След пожар в къща в Монтана, САЩ, пожарникар открива малко коте, което почти не диша, след което му  слага кислородна маска и котето бива спасено!



3. След изригване на вулкан в Исландия, всичко около него е покрито с пепел.  Новородено агънце бива спасено от 7-годишно момиче. Това е един достоен пример, за човечност даден ни от дете.



4. Корпар е името на  дива лисица. Тя всъщност е той! Преди шест години е бил намерен в окаяно състояние от своя стопанин. Животното е било нападнато от кучета  и с  множество рани. Благодарение на възрастния господин на снимката Корпар се възстановява и намира свой истински приятел в човешки облик.



5. "Моят шеф спасил ранено колибри. То обожава да се храни с вода и захар от капкомер." - Това е написал  като коментар на снимка постната в Reddit.



6. Будистки монах  от Тайланд спасява  кучето си. Той нагазва в дълбоката вода, която е придошла след наводнение, за да спаси своя четириног приятел. Единствената вещ, която взема със себе си е легена, с който пренася кучето.



7. Фотограф на АР  е уловил как пожарникарят Дейвид Трий дава вода на оцеляла след пожар коала. 


8. След опустошително цунами в Япония, група хора забелязват, как малко делфинче се опитва да плува в оризище и успяват да му помогнат, връщайки го в океана.


9.  В САЩ, Мисури  два коня  ще живеят, благодарение на  героични пожарникари, които  спасяват  животните паднали в  замръзнало езеро.
 10. Слон  в Тайланд получава подарък - протеза. Животното губи своя крак, когато случайно  стъпва на мина.

 11. Стопанин облекчава артритните болки на своя четириног приятел.

12.  Тaзи жена  намира малкия гризач, затиснат под дърво, паднало след буря и успява да го върне към живота. Изглежда много доволен сгушен в рамото и!



източници - fourleggedfriendsandenemies.blogspot.com, lapichki.com


Коментари