5 Причини да отсъмнем под небето на Тоскана






Почти няма човек, който да не е чувал за красотата на Тоскана. Тази италианска област е популярна дестинация, но тя не е само това. Тя е като любов от пръв поглед. Трудно  е да се опишат всичките емоции, които ще Ви връхлетят. Вижте 5 причини да отсъмнем под небето на Тоскана.





Исторически градове

Флоренция, Сиена и Пиза ще Ви очароват с автентичната си култура, красивите сгради, историческите паметници и без съмнение, превъзходните си музеи. Непременно разгледайте:
градините Боболи, Давид-шедьовърът на Микеланджело, катедралата Санта Мария дел Фиоре, наклонената кула, кулата Джиминяно, римските бани, малки пивоварни и още мн. други забележителности.



Изкуство

В Тоскана се помещават много шедьоври от световното изкуство. Във Флоренция ще откриете най-добрата колекция на живопис от епохата на Ренесанса. Музея "Леонардо Да Винчи", съхранява почти всички творби на гения.


adolcetoscana.com / The Leonardo Library


Живописни пейзажи

Тоскана е сред най-желаните дестинации за всеки фотограф, любител на виното и въобще на всеки човек видял снимка или картичка от това "райско място". Ще се насладите на безкрайни  полета с лозя, кипариси, макове, слънчогледи и безкрайно зелено.  На облаци докосващи хълмовете и тук там накацали провенциални имения.  Най-живописни са гледките в Кианти(областта между Флоренция и Сиена).


Фестивали

Много от местните празници водят началото си още от Средновековието и местните жители, гордо спазват всяка подробност. Интересно е да посетите: конните надбягвания на Пица дел Кампо, дегостациите на вино и зехтин, Средновековните фестивали в Бравио деле Боти и Волтера и още много други.

discovertuscany.com

Кухня

Тук ще опитате, може би, едни от най-страхотните: вино, сладолед и паста. Множество посетители остават влюбени в храната и с удоволствие посещават отново същите места.

gallimaufry



източници -wonders-of-europe.com, peika.bg

Коментари