9 Професии за хора обичащи книгите

Ако книгите са Вашата страст, то определено си струва да разгледате тези 9 възможности, за професионално развитие. Не губете възможността си да превърнете призванието си в мечтаната работа.


1. Редактор -Тази професия изисква филологическо образование или поне много добра грамотност. Работата на редактора е да препрочита ръкописи и да редактира грешките, като по този начин помага на четивото да придобие по-добър вид.


2. Издател - Работата в издателство е много интересна, тъй като, можете да проследите цялостния процес на един ръкопис, било то вестник, списание, книга и др.

3. Литературен агент - Професията литературен агент е свръзката между автора и читателя, т.е. Вие участвате в попурелизирането на изданието. Така помагате на хиляди хора да се докоснат до така желаното четиво.

4. Блогър - Тази професия е идеална за хората, които обичат да четът и да се информират с последните събития. Можете да си направите собствен блог или да сте част от екипа на друг блог.

5. Романист - Да си романист, означава да притворяваш идеите, мечтите, възгледите си в писне. Да си много смел и да покажеш пред света богатството на своето въображение.

6. Учител по литература - Тук е нужно освен образование да притежавате и онова пламъче, с което да запалите искрата  за четене у децата. Тази професия дава възможността да наблюдавате как децата израстват и се обогатяват интелектуално.

7. Библиотекар -  Когато се замислим за професия свързана с книги, първото нещо, което се сещаме е рафтове с множество книги и някъде между тях човек с усмивка готов да ни ориентира, а именно библиотекар. При тази професия имате възможността да обменяте знания с  други читатели.

8. Книжар - Собственик на книжарница или служител в книжарница, зависи от възможностите Ви.  Най-хубавото, е че можете да се докоснете до най-новите издания, да обмените мнения и да ориентирате хорта в света на книгите.

9. Служител в компания за електронна търговия на книги - Ако сте човек, който избягва прекия контакт с други хора или не обича шумната среда, то това е работа за Вас. Тук отново ще имате възможноста  да помагте на читателите да полуат своята книга. Такава компания например е Amazon.com. 



Коментари