Най-екзотичните и причудливи плодове на Земята - част 2

Те са различни, рядко срещани и определено са предизвикателство за човек свикнал с познати вкусове, но никога не е късно да се поддадете на чара им. Вижте част втора от най-екзотичните и причудливи плодове на Земята.






Дуриан



Тропическо дърво, което е широко разпространено в Азия. Имат остра  миризма, но вкусът им е подобен на крем карамел с привкус на бадеми. Зрелият плод може да достигне до 4 kg, а дървото до 40 m височина. Цветовете са светло жълти и се разтварят за по-малко от 24 часа.


Шоколадова ябълка



Страната на този плод е Мексико, също така се среща и в Колумбия. Има високо съдържание на фосфор, калций и магнезий, а най-интерсеното, е че е 4 пъти по-богат на витамин С от портокала.


Гигантска Карнегия




Каргения е кактус, който се среща в пустинята Сонора. Плодът, който расте на този вид кактус е ярък на цвят с множество черни семчици, в които се съдържа сладък сок.


Монстера

Монстера се отглежда по света като декоративно растение. Освен, че е красиво, то е и вкусно, но не всеки знае това. Вкусът му наподобява познатия ни ананас.

Ръката на Буда



Това е плод с лимонов аромат.  Ръката на Буда е храст или малко дърво с големи, несъразмерни плодове. Листата му са продълговати, бледозелени. Според будистите  формата наподобява затворени пръсти, което напомня на формата на ръцете по време на молитва.


Дива къпина



Този плод се среща и в България. От всички изброени до тук плодове, може би, този е най-познат.  Дивата къпина съдържа изобилие от витамини, захари, дъбилни вещества, желязо, калий, кобалт, фосфор и други полезни вещества, които са полезни за здравето.




източници - houseofsport.bg, iskamdaznam.com

Коментари