Най-известното малко градче, в което нищо не е това, което изглежда

Ако "Совите не са това, което са", то тогава, може да се каже, че и градът не е това, което е. Навярно се досещате за мястото? Познато име на известен сериал от 90-те, със запомнящи актьори (за децата на 80-те и 90-те са дори  и повече)  по идея на  Дейвид Линч и Марк Фрост.





 За първи път сериалът е излъчен на 8 април, 1990 г., на ABC мрежа, което довежда до още седем епизода, след което следва и втори сезон, който се излъчва до 10 юни 1991 г. Самият град играе важна роля в поредицата, но в действителност тя е смесица от различни места.


 Туин Пийкс е малък измислен град, обвит в мъгла, мистерия, където нищо не това, което изглежда. Повечето от  сцените са заснети  в склад  в Сан Фернандо и Сноукуолми в щата Вашингтон. Сноукуолми всъщност е градът с най-много кадри  ( именно от там са кадрите с водопада)  в известния сериал.

 onlyinyourstate.com

  Връщайки се назат в историята на тази местност, може да проследим някой интересни факти; Испански конквистадори и заселници пристигнали в началото на 18-ти век, те наричат една местност "Los Pechos de la Chola" or "Breasts of the Indian Maiden" ( "Гърдите на индийската дева". Когато Сан Франциско преминава под американски контрол, през 19-ти век, името е променено на "Туин Пийкс".

gettyimages.com

 Името означава ( "Twin Peaks") - "Върхове близнаци", това в наши дни  е квартал в град-окръг Сан Франциско, щата Калифорния, САЩ. "Върховете Близнаци" са два хълма на 280,40 метра над морското равнище и са вторите по височина хълмове в Сан Франциско.
От западната страна, техните склонове, често са обвити в мъгла и силни ветрове, а от  изток са огряти от повече слънце и топлина. Площта им е 0,14 кв км.
Гористата местост около върховете е дом на  "Синята пеперуда с мисия"("Mission blue butterfly") и много видове птици, насекоми и растения, които са защитен вид. Природата там е уникална и запомняща се. Ако имате възможност може да посетите тези места, ако разбира се, не се страхувате от странници като: мълчелива жена с дърво, мистериозен еднорък мъж, малък иронично усмихнат мъж, мъж-гигант, Боб(помните го от кошмарите си) и сови. Защото, совите не са това, което са...

fs.usda.gov/



Може би след 25 години ще разберем защо!





източници - twinpeaks.wikia.com/,wikiwand.com, sites.google.com

Коментари