Страната на изгряващото слънце


 „Индивидуалноста е белег на висшите раси  и  най-вече на развитите цивилизации”  
 Инадзо Нитобе

 
Япония е островна държава, намираща се в  източна Азия. Тя е  разположена в Тихия океан, на изток от Китай, Корея и Русия.  Площта ѝ е 377 835 km², а населението - 128,4 млн. души, а  нейна столица е Токио, който е най-големият град в света. 
 emaze.com 

Официален език  в страната е японският. Япония е една от най-високотехнологичните, развити страни в света. Но въпреки динамиката на градове й, неоновите светлини, шумът от музика и оживеният транспорт премесен с глъчка – Япония е запазила своя дух.
 emaze.com
 Какво ще рече това?! Всичко е започнало много, много отдавна, още по времето на Конфуции (род. около 551 п.р.н.), който доста е повлиял на японската култура и нравственост. Японците са народ, които се стреми да постига съвършенство, както в действията си, така и в мълчанието си, вглеждайки се дълбоко в себе си. 
 
heaclub.ru
Хората принадлежащи на тази страна са любезни, покланят се един на друг за поздрав и винаги се усмихват вежливо, а зад всяка тяхна усмивка може да се крият много емоции. Начинът им на възпитание счита за недостойно, излишните прояви на емоции особено, ако те са непристойни и могат да обидят някого.  Японската култура е една от най-старите в света и нейната необятност  крие в себе си много богатства. 
 vijveraccent.nl
 
 
източник - insidejapantours.com, 
"Бушидо духът на Япония" - Инадзо Нитобе
 

Коментари