5 Причини да си похапваме череши

 Черешите подобряват апетита, укрепват съдовете и извеждат вредните вещества от организма. Те са богат естествен източник на елагова киселина, която има антиканцерогенни свойства, и съдържа витамин С.

1. Тъмночервените сортове череши, съдържат много антоцианини и каротиноиди – флавоноиди, които укрепват стените на кръвоносните съдове.


2. Те помагат и при анемия, тъй като обогатяват организма с желязо.

3.  Полезни са за нормализиране перисталтиката на червата

4. Препоръчителни  за хората със захарен диабет. Тъй като, са богати на фруктоза, която бавно се разгражда в кръвта и затова е особено “лека” за задстомашната жлеза.

5. Те  активизират работата на бъбреците.





повече информация на -  zdrave.bg

Коментари