10 Вдъхновяващи биографични книги част 2

 Животът на популярните личности крие много тайни, но и разкрива много - давайки ни пример, че пътят на славата не е никак лесен. Представям Ви втора част на биогрфични книги.

11.  "Стив Джобс"

 Единствената официална биография, одобрена от създателя на Apple! ... Книгата, оглавила класациите по цял свят! 379 000 екземпляра.


 12. "Фреди Меркюри. Биография"

 Роден под името Фарух Булсара на остров Занзибар, Фреди Меркюри печели световна слава като фронтмен на една от най-известните британски рок банди на всички времена.

13.   "Зов за завръщане" 

 Роден в години на глад и лишения в малко австрийско градче, като момче той мечтае да отиде в Америка и да стане шампион по бодибилдинг и кинозвезда. На 21 години той вече живее в Лос Анджелис и е носител на титлата "Мистър Вселена".

14.  "Анджелина Джоли портрет на едбна супер звезда"

 Висоценената и награждавана актриса най-накрая успя да намери баланс между славата и стабилните семейни отношения, които винаги са били нейна мечта.
Тази книга е история за съдебните битки, скандали, приключения и романтични срещи на Анджелина Джоли, проницателна и вдъхновяваща за всеки ден.

15. Изванаредна ситуация

Е-форс са шестима талантливи и много добре обучени воини. Мисията им е да спасяват света. В екипа са хора като бившия морски пехотинец Марк Харисън, астронавтката Маико Бюканън и компютърния гений Том Ериксън. Те имат на разположение най-футуристичната техника на земята - от супербързи самолети до високотехнологични джаджи, които им придават почти свръхестествени способности.

16.  ФБР и ЦРУ срещу Джон Ленън

 Милиони почитатели на Ленън и до днес се питат: защо 30 години след смъртта му най-обичаното момче от Ливърпул продължава да заплашва националната сигурност на САЩ?
Ленън пристига в САЩ през 1970 г. В Ню Йорк се сприятелява с водачите на антивоенното движение и се обявява срещу войната във Виетнам. Легендарният бийтълс веднага става обект на постоянно следене и подслушване от страна на ФБР.


 17. Моят танц със живота

Патрик Суейзи едва ли има нужда от подробно представяне - номиниран трикратно за "Златен глобус", с главни роли в два от най-любимите филми на всички времена: "Мръсни танци" и "Призрак"

 18. Джон Бон Джови. Биографията

От слаб ученик до рок икона, която разчупва стереотипа за шеметния живот и пороците, които придобиват повечето рок звезди. 

19. Библия на хуманизма. Книга за Махатма Ганди

 Тази книга разказва за духовния гений - Махатма Ганди

20. Мария Кюри 

Детството й в Полша, животът във Франция, срещата й с Пиер Кюри, съвместният им път, неуморните дирения, довели до откриването на полония и радия, смъртта й. Тяе първият двоен Нобелов лауреат, първата жена, носител на престижното отличие, първата жена преподавател в Сорбоната. 

 


източници - hermesbooks.com, books.bg, .book.store.bg

Коментари