10 Вдъхновяващи биографични книги част 1

Животът на популярните личности, може би  изглежда  бляскав и необременен, но всъщност  те са преминали през доста "препядствия" за да се издигнат до висотата, в която днес ги познаваме. 

 1. "Айнщайн" 

Пълна биография, написана от известният американски журналист и писател - Уолтър Айзаксън. За живота на един учен, неговите размисли и как е станал един от най-великите учени на всички времена.


2.  "Бенджамин Франклин. Автобиография"
 История за човека с невзрачен произход, който с упорит труд сбъдва "американската мечта" и става "някой".

3.  "Моят път към истината"  Махатма Ганди е един от духовните водачи на човечеството през ХХ век.  Вижте света през неговите очи.

4.  "Разговори със себе си"

Тази книга разкрива  Нелсън Мандела, като изключително самодисциплиниран и готов да прощава на преследвачите си.   -Daily Telegraph
 
5. "Пустинно цвете"

 Разтърсваща история за пътя от номадския живот до модния подиум. Борбата  да бъдеш жена.

6.   "Аз съм Малала"

 Когато талибаните установяват контрол над долината Суат в Пакистан, едно момиче надига глас срещу затварянето на девическите училища. Малала отказва да мълчи въпреки смъртните заплахи срещу семейството ѝ.


7.  "Не без дъщеря ми" Бети  Махмуди разказва за сблъсъкът между две култури и разочарованието на една жена, открила истинското лице на съпруга си. Борбата и за оцеляване в името на детето и.

8.  " Дневникът на Анне Франк"

 Преди близо 68 години са публикувани всекидневните невинни мисли на едно 13-годишно,еврейско момиче родено в Германия. Това са били мислите на Ане Франк, която споделя какво е да криеш съществуването си, за да може да оцелееш нацисткия режим.

9.  "Последният танц на Чарли Чаплин"

 Той разкрива в подробности за своя личен живот – разказва с насмешка  за бедноста, с която се е сблъскал. За съпругата си Уна и техните деца. Книгата  е написана от Фабио Стаси и е преведена на 17 езика.  Истинските и въображаемите истории в нея са едновременно комични и тъжни като филмите на великия актьор.


10. "Магьосник сред духовете"

Хари Худини (1874-1926) е знаменит американски маг-илюзионист.Той започва да прави фокуси, когато е само на 10 години. През 1892 година приема псевдонима „Худини”







източници -  bookpoint.bg, book.store.bg

Коментари