Естония - страната на "горските хора"

 Естония е  сърцето на балтийския регион. Нейна столица е Талин - красив град, разположен във Финския залив на Балтийско море. Архитектурата на града очарова със тесни  улички и средновековен вид, запазил се  през вековете.





Той е признат за град световното културно наследство на ЮНЕСКО. Градът е удобно разположен между гарата и пристанището на ферибота

 Remo Savisaar

Най-старите сгради датират от датския период 14-ти до 16-ти век. През юли  в столицата  се провежда Балтийският фолк фестивал - седмицата на балтийските песни, танци и празненства. 

Peeter Nahko
На всеки пет години хор от 30 000 души изпълнява традиционни естонски песни на открита сцена в рамките на Фестивала на Естонската песен. 


Sven Zacek

Естония има над 1500 острова - най-голям е остров Сааремаа. На север от него е вторият по-големина остров Хийумаа. На територия, държавата  е почти, колкото Холандия, но населението (1,4 милиона) е единадесет пъти по-малко, което означава, че има много място за флора и фауна

                                                                       ecotourism.org
Естония има идеална среда за запазване  на един от най-впечатляващите природни гледки -  масовата миграция на птици.

 estonia-paradise-of-the-north.blogspot.com

Общо над 50 милиона годишно водолюбиви птици, посещават блатата и бреговете и морските територии на страната.     

 travelmyne.com

 
Около 50% от страната е покрита с гори  и е дом на орли, вълци, мечки и рисове. Хората от Естония често наричат себе си "горски хора", най-вече тези, които са живели в голяма близост до природата.  

 travelmyne.com





източник -  nasamnatam.com, epicadventurer.com, yourtravelchoice.org

Коментари