Страната на викингите


Красива и студена, но приветлива е Норвегия.  Сгушена между фиорди и брегове. Тя заема северната част на "Скандинавския полуостров". Някога на територията и са странствали викинги - мореплаватели.








Сегашното име на Норвегия на норвежки е "Norge" означава „надълго по брега“ или „надълго по морето“.  Нейна столица е Осло от 1314 година.


  Норвегия винаги е била известен със своята живописна красота на фиорди, планини и ледници.  Разбира се тя не е само сняг.  Най-доброто време да се посети тази страна е от май до септември.



 Тя е страна богата, на флора, историческо минало и с това привлича много туристи по цялото земно кълбо.  

 


  Един от най-известните фиорд в Норвегия се нарича "Sognafjord". Това място е 1200 метра дълбочина и е с дължина 200 километра. То ще Ви плени с чиста вода, ясно небе и ярка флора, ако  успеете да забравите, че температурите са доста под нулата.


Има две явления, които може да наблюдавате в Норвегия.  Едното е "Северното сияние", а другото "Белите нощи". Най-доброто места, където можете да наблюдавате Северно сияние  в Норвегия в областта на северното и крайбрежие.

 От началото на февруари до края на март, можете да се възхитите на богатата гама от нюанси "танцуващи" по нощното небе.




" Белите нощи" настъпват, тогава, когато слънцето потапя само малко под хоризонта и след това се връща обратно нагоре. Това се случва  през лятото от май до юли. 

 
И завършваме с една от най-добрите - екстремни снимки правени някога!

trolltunga norway /via www.wimp.com






източници - pakistanss.blogspot.com, neatorama.com, relax photo,

Коментари