6 Имуностимулатора

Успешната имуностимулация е тясно свързана с природата. Има 6 билки, които биха Ви били от полза в случай, че искате да подобрите общото си здравословно състояние.















Жен-шен
(Panax quinquefolius)


Това растение е наричано още "корен на живота". Богато е на биологично активни вещества. Увеличва фагоцитарната активност и продукцията на интерферон.



Елеутеркок
(Eleuterococcus)


 Представлява мощен биостимулатор и класически адаптоген.  Екстрактите от елеутерк повишават устойчивостта на организма към различни заболявания. Повишават мускулния тонус и стимулират мисълта.



Сладък корен
(Glycirrhiza glabr) 


Сладкият корен притежава противоязвено, бронхолитично, антиоксидантно действие. Понижава холестерола в кръвта и защитава черния дроб.



Родиола
(Rhodiola rosea)



Корените на растението съдържат ценни глюозиди, флавоноиди и етерично масло, характерни със стимолирането на централната нервна система. Има изследвания, че родиолата увеличава серотонина в мозъка и влияе благоприятно срещу депресия.


 Ехинацея
(Echinacea)



 Съдържа полизахариди, спомага за бърза регенирация на тъканите и действа противовъзпалително. Блокира бактериите и възпира тяхното проникване в тъканите.



Алое вера 
(Aloe vera)




Алоето е древно лечебно растение. Най-ценната му съставка е ацемананът, на който се дължи имуностимулиращото, антивирусно и антитуморно действие.












източник - сп. Здраве

Коментари