Африка - дом за всички

  Този континент е  вдъхновявал и продължава да вдъхновява хора, които  желаят да го достигнат и изследват.   Африка е мястото където ще срещнете  хора с най-много различни култури и етноси, ще откриете изобилие от  диви животни и ще се насладите на онези прекрасни оранжеви залези.  





Африка е втори по големина континент  и по население след  Азия. Нейните ширини се разпростират  от северния умерен до южния умерен пояс. 




Меридианът Гринуич също преминава по нейната територия. Това е причината Африка да е с най-разнообразния климат на планетата.


Без съмнение, когато посетителите обмислят пътуване до дивата природа - Африка е първа в списъка на интереси. Този континент е един от най-богатите за зрелищни преживявания сред природата, пише naturalwondersofafrica.com.  



Жителите на  континентa обитават сред пустини, джунгли, както и в съвременни градове из цяла Африка.  




 Генетични изследвания и изкопаеми  предполагат, че архаичният Хомо сапиенс е еволюирал до анатомично съвременните хора в Африка, между 200 000 и преди 
150 000 години. Или накратко човечеството може би произлиза от този континент.


Африка е дом, за  всички.  Толкова различни култури, нрави и религии се сблъскват на този континент.  Населението на Африка е  с изключително разнообразен, състав от безброй племена и хора пренадлежащи към много социални и етнически групи. 





 Някои от тези групи са съставени от само няколко хиляди души, а други се състоят от милиони хора.


Всяка група обикновено има свой собствен език и култура. Много африкански държави имат множество племена в рамките на своите граници. Например има повече от тридесет племена в Уганда. 


Ето някои интересни факти :
Има около 3000 племена / групи в Африка.
Има над 2100 езика, говорени в Африка (някаква оценка над 3000 езика).
 Християнството, исляма и хиндуизма са основните религии практикувани


Въпреки това много от хората практикуват традиционни африкански религии. Някои практикуват тези заедно с християнството, исляма, или индуизма. Юдаизма също присъства в много части на Африка.

На този континент хората отстояват освен религия, отстояват на равно с животните; територия, култура, гордост и обич към децата си. Всеки ден е битка за оцеляване и доказване, че на този континент, макар и не винаги равностойно - имаш право да живееш. Защото огромното африканско слънце е за всички.




източник - interesting-africa-facts.com

Коментари