5 причини да ядем банани

Бананите съдържат три естествени захари – захароза, фруктоза и глюкоза в комбинация с фибри. Един банан осигурява значителен прилив на енергия. Изследванията показват, че консумацията на два банана ще даде на тялото
толкова енергия, колкото би му осигурила и 90-минутна тренировка. Ето защо бананът е плод номер едно за водещите атлети по света. Консумацията му може да предотврати значителен брой заболявания и психологични състояния, което означава, че е добре да го включите в ежедневното си меню.

1.  Депресия
Служи добре срещу депресия, защото плодът съдържа триптофан, вид протеин, който тялото превръща в серотонин – хормонът на щастието.

2. Анемия
Заради високото си съдържание на желязо, бананите могат да стимулират производството на хемоглобин в кръвта и така да помогнат при анемия.

3. По-добра памет
На двеста ученици в едно английско училище им били давани банани на закуска, в голямото междучасие и на обяд, за да се стимулира функцията на мозъка. Резултатите не закъснели – всички ученици се представили по-добре на изпитите в края на учебната година в сравнение с предходната.

4. Киселини
Бананите са натурално средство срещу киселини в стомаха. Изяжте един банан, за да почувствате облекчението.

5.  Ухапване от комар
При ухапване от комар, натрийте засегната зона с вътрешната страна на кората на банан. Това ще предотврати подуването и раздразнението.




източник -  hobby-bg.info

Коментари