5 Вдъхновяващи любовни романа

Любовните романи, биват отхвърляни от много хора, тъй като се смятат за не достатъчно сериозно четиво. Представям Ви 5 от тях, които са вдъхновили режисьори като; Виктор Флеминг, Роб Маршал, Ник Касаветес. А първата книга в класацията има общо 10 различни екранизации.



1. "Гордост и предразсъдъци" - 1813г. Джейн Остин



 Мнозина критици смятат този роман за едно от най-значимите произведения в английската литература на XIX век.

 " И най-мъдрият и съвършен човек, всъщност - най-мъдрите му и добронамерени постъпки могат да станат обект на присмех за оня, чиято единствена цел в живота е да се присмива над другите."
”Гордост и предразсъдъци”(Джейн Остин)













2. "Отнесени от вихъра" 1936г. - Маргарет Мичел 


Завинаги запечатаните в сърцата ни Скарлет О'Хара и Рет Бътлър, са едни от най-популярните герои в литературата и на големия екран.

 "Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде."
„Отнесени от вихъра”(Маргарет Мичъл)













 4. "Тетрадката" 1996г. Никалас Спаркс
 
Понякога една любовна история така пленява сърцата ни, че престава да бъде просто история и се превръща в преживяване, което става част от собствения ни живот.

 "Няма по-хубава любов от тази, която събужда душата и те кара да искаш още, която запалва пламък в сърцата и успокоява умовете." ,,Тетрадката" (Никалас Спаркс)














 4. Мемоарите на една гейша -1997г. Артър Голдан


Книгата се радва на изключителен интерес в цял свят, защото авторът успява да „свали“ кимоното на една прочута гейша и да разкрие нейната драматична история невероятно увлекателно и елегантно.

 "Всеки човек има своя съдба. Трябва да я приемем и ако можем да я променяме към по-добро. Така както никога не питаме готвача дали сме гладни, така не се нуждаем от предсказания, за да разберем бъдещето си, което сами предизвикваме. Всяка карма може да се промени с дела." ,,Мемоарите на една гейша" (Артър Голдън)










5. "Шоколад" - 1999г.  Джоан Харис





Тази книга би  раздвижила неподозирани пластове във вашето съзнание. С много въображение и дъх на шоколад.

"Новият глас в мен избухва в смях, звукът е нещо като завръщане у дома. Новият живот в мен се завърта леко, сладостно. Анук бълнува, от устата и се ронят безсмислени звуци. Малките и ръчички се впиват в рамото ми." ,,Шоколад" (Джоан Харис) 













Коментари

  1. Според мен Кларк Гейбъл има доста големи уши :) :):):) Няма какво да го отнесе него. Поздрави, Красе много хубава статия

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар