Кой пее под дъжда?!

 Помните ли един филмa, в който един мъж грабнал чадър под мишница, танцува въртейки се около уличните лампи и скачайки в локвите?! Сигурно някой от вас се досещат и мелодията!
Той е американски актьор, певец, танцьор, режисьор, продуцент и хореограф. Известен с енергичния си стил на игра  и най-вече с ролите си в музикалните филми:

"Един американец в Париж" ( An American in Paris) 1951г. и през 1952г.  и "Пея под дъжда" (Singin' in the Rain).
Това е  актьора Джийн Кели, роден е на 23 август 1912 Питсбърг, Пенсилвания. Той става  водеща фигура в Холивуд през 1940-те и 1950-те. Американският филмов институт го класира на 15-то място между 100-те най-добри мъжки звезди на Холивуд. Кели е получателил на Почетен Оскар през 1952 г. за кариерните си  постижения. Участвал е във филми с Джуди Гарланд и Франк Синатра. Йоджийн Кърън Кели е цялото име на актьора. Баща е на  3 деца от 3 брака.  Починал през 1996г.


"На 14, открих момичетата. По това време танцуването беше единственият начин да прегърнеш момиче. Танцуването беше ухажване. Едва по-късно открих, че  се танцува  радостта. Че се танцува любовта. Че се танцуват мечтите". - Джийн Кели





информация-wikipedia.org

Коментари